Reblogged article from Archinect

Photo: Nic Lehoux.

Built within the dense forest of Point Roberts in Washington, the Lightbox is the aptly named home of a photographer and his family. With the photographer’s taste for simplicity and well-crafted details in mind, architecture practice Bohlin Cywinski Jackson designed the pared-down house in such a way that it doesn’t overpower its arborous environment. At night, the cozy-looking home glows warmly in the dark forest. Most recently, the project was honored in the AIA 2017 Small Projects Awards.

 

Photo: Nic Lehoux.
“The home was made decidedly modest, in size and means, with a building skin utilizing simple materials in a straightforward yet innovative configuration,” Bohlin Cywinski Jackson describes. “A south-facing two-story glass cage for living captures the sun and view. To the north, stairs are contained in a thin, black-stained wooden box with narrow apertures.”

 

Photo: Nic Lehoux.
“The home was made decidedly modest, in size and means, with a building skin utilizing simple materials in a straightforward yet innovative configuration,” Bohlin Cywinski Jackson describes. “A south-facing two-story glass cage for living captures the sun and view. To the north, stairs are contained in a thin, black-stained wooden box with narrow apertures.”

 

Photo: Nic Lehoux.

Lightly sitting atop the forest floor, the house is accessed from the west on a sloped boardwalk that bisects its two contrasting forms.

 

Photo: Nic Lehoux.

Photos courtesy of the AIA 2017 Small Project Awards.